magyarenglishfrançaispolski

Az alapító

Dr. Erődi-Harrach Béla (1913-2007)

A Szent Imre Gimnáziumban végezte középiskolai tanulmányait 1923 és 31 közt. Itt lett cserkész a 25. Szent Imre cserkészcsapatban, hiszen mint sok fiatalt, őt is magával ragadta az élmények- és a közösségért való tenni akarás utáni vágy. Cserkészvezető majd vezetőkiképző lett a Hárshegyi cserkészparkban. Egy ottani látogatásán, az 1929-es birkenheadi, majd az 1933-as gödöllői dzsemborin is találkozott Baden-Powellel (a cserkészet megalapítójával).

A közgazdasági egyetemen doktorált, majd egy év franciaországi ösztöndíj után minisztériumi megbízásból szociális ügyekkel foglalkozott. A magyaron kívül kiválóan beszélt angolul, németül, franciául és olaszul, írt és olvasott spanyolul A háború után mezőgazdasági és vízgazdasági kutatással foglakozott. A rendszerváltáskor egyedül alapította újjá a 25. Szent Imre cserkészcsapatot, mely vezetésével az egyik legnagyobb magyarországi cserkészcsapat lett.

1999-ben már igen idős korában, ám lelki és szellemi frissességéből mit sem veszítve vágott bele egy olyan cserkészpark megvalósításába, mely remélhetőleg a magyar és a közép-európai cserkészet és ifjúság képzését, fejlődését, és az itt élő népek megbékélését egyaránt szolgálja.

Emlékkiállítás

2010 tavaszán egy néhány vitrinből álló kis, állandó jellegű kiállítást nyitottunk meg a főépületben, mely alapítónk életét és a cserkészpark történetét mutatja be.

|Impresszum|Oldaltérkép|

Tárhely szolgáltatónk a Florka