magyarenglishfrançaispolski

Cserkészparkok konferenciája Skóciában

2009.10.26.

Idén 11-ik alkalommal rendezték meg az Európai Cserkészparkok Vezetőinek konferenciáját a skóciai Lochgoilheadben. A résztvevők főleg Észak- és Nyugat-Európa országaiból érkeztek, de részt vettek spanyol, portugál és olasz vezetők is az eseményen, Kelet- ill. Közép-Európából egyedül Magyarország küldött résztvevőket. A 4 napos konferencia a „kapcsolódik-lelkesít-növekszik” jelszavak köré épült, mely jellemezni kívánta az európai cserkészparkok remélt jövőbeli útját.

Parkunk másodszorra képviseltette magát a rendezvényen, mely a már megszokott programokkal várta a küldötteket. Így mindjárt az első este egy kis "kiállítás" keretében saját standon mutakoztunk be. A közösségépítő programokon és a kiránduláson kívül a nap nagyobbik részét az un. „workshopok” és „cornerstone”-k tették, ki melyek kiscsoportos műhelyek és előadások keretében ismertették meg a vezetőket a cserkészet és az Európai Unió cserkészetet érintő új kezdeményezéseit.

Fő irányvonal a környezetvédelem és a gazdasági fenntarthatóság kérdése volt. A szervezők e kettő kombinálásával próbálták szemléltetni a jövőbeli új cserkészpark modellt.

|Impresszum|Oldaltérkép|

Tárhely szolgáltatónk a Florka