magyarenglishfrançaispolski

A faültetés folytatódik

2009.11.07.

2009. november 7-én ünnepélyes megállapodásra került sor a Csobánkai Közép-Európai Cserkészparkban a Magyar Cserkésszövetség és a Pilisi Parkerdő között. Eszerint az MCSSZ megbízásából a parkerdő 6500 facsemetét ültet el Dömös közelében. Ez a faültetés ugyanannak a Milliárd Fa kampánynak a része, melynek keretében a cserkészparkban és a világ számos részén a cserkészek összesen 65000 fát ültetnek.

A megállapodás alkalmából Buday Barnabás, az MCSSZ elnöke, és a Pilisi Parkerdő munkatársai ültettek el közösen egy magyar tölgyet (Quercus frainetto) a cserkészpark területén.

Kapusy Péter "Agár" összefoglalója:
Az erdő, mint annyi állat és növénytárulás élőhelye fontos szerepet tölt be az éghajlat meghatározásában. A légköri szén-dioxid megkötésével a tengerek mellett az erdők a legnagyobb szárazföldi szén-tárolók, ezért fontosak a klímaváltozás elleni küzdelemben. Ezen kívül az erdők fogják fel a szelet, csökkentik a zajártalmakat, megvédik az erózió ellen a talajt és jelentős vízkészletet tárolnak magukban. A cserkészek nyaranta két hétre otthon hagyva a városi komfortot kiköltöznek a nomád körülmények közé az erdő oltalmába. Ezért is tartják fontosnak, hogy az erdészettel közreműködve megóvják az erdeinket. A Körtvélyesi erdőújítást a Magyar Cserkészszövetség, a Pilismaróti Erdészet, a WOSM és az ENSZ támogatta a "Billion Tree" kampány keretében.

|Impresszum|Oldaltérkép|

Tárhely szolgáltatónk a Florka