magyarenglishfrançaispolski

Önkéntesek az egész világból

2010.08.23.

2010. augusztusában az Útilapu Hálózat és a parkot üzemeltető Közép-európai Cserkészpark Alapítvány együttműködésének köszönhetően 12 önkéntes segítette a munkánkat 2 héten át. A résztvevők a világ távoli országaiból érkeztek, melyek a következők: Dominikai Köztársaság, Spanyolország, Németország, Csehország, Olaszország, Törökország, Azerbajdzsán és Japán. A külföldi önkénteseket két magyar táborvezető irányította és segítette.

A tábor folyamán többek közt a park utca frontján található kerítést és a bejárati kaput festették le, ezzel is szépítve környezetünket, de ezen kívül még további 200 méter kerítés kapott új festést! A tábor célja, hogy a fiatalok megismerjék egymást és a fogadó szervezetet, országot. A hétvégeken Budapestet és a közeli településeket járták be a résztvevők.

Az Útilapu Hálózat a cserkészmozgalomhoz mérhető múlttal rendelkezik, az első világháború után 1920-ban alapították a háborús károk enyhítésére. Azóta világméretű szervezetté nőtte ki magát és sok ezer projekt valósult meg a számtalan segítő kéznek köszönhetően. Reményeink szerint a kezdeti együttműködést jövőre folytatjuk!
Fotók: Cs. Kiss Boglárka

|Impresszum|Oldaltérkép|

Tárhely szolgáltatónk a Florka