magyarenglishfrançaispolski

Erődi-Harrach Béla emlékkiállítás

2010.06.17.

2010. május 16-án, Margitligeten, a Közép-Európai Cserkészparkban nyílt meg az Erődi-Harrach Béla emlékkiállítás.

Dr. Erődi-Harrach Béla (1913-2007) - Csobánkán sokan csak úgy ismerték: a Levendulás Doktor - élete több ponton kötődött a településhez. Levendulása számos embernek adott munkát a múlt század derekán, később pedig szinte arborétumnak beillő növénygyűjteményt alakított ki kertjében. Fiatal gyerek korától kezdve cserkész volt, s idős fejjel is az ifjúság jövőjének és nevelésének szentelte idejét. Élete utolsó évtizedét szánta rá, hogy létrehozzon egy olyan helyet, ahol magyar és közép-európai fiatalok, iskolások, cserkészek összegyűlhetnek, táborozhatnak. Így alapította meg a cserkészparkot Csobánkán. Élete példakép lehet bárki számára, ezért határoztak úgy a cserkészek, hogy a park központi épületében egy kisebb kiállítás révén emlékeznek meg az alapítóról.

A megnyitóra mintegy 150 vendég, köztük is legtöbben a 25. Szent Imre cserkészcsapat tagjai érkeztek, ennek a csapatnak volt ugyanis a rendszerváltáskor újjáalapítója Erődi-Harrach Béla. A kiállítást Morvay Levente, a Közép-európai Cserkészpark Alapítvány ügyvezetője nyitotta meg. Beszédében a közösségek fontosságát hangsúlyozta, és kiemelte, hogy Erődi-Harrach Béla is közösségteremtő ember volt egész életében.

Egyelőre 4 vitrinben láthatóak Béla bácsi egykori személyes tárgyai, fényképei, de az anyag még bővülni fog a későbbiek során. Arcképéből készült egy hatalmas, 3 méter magas montázs is. A kiállítás ingyen látogatható előzetes egyeztetés után.

|Impresszum|Oldaltérkép|

Tárhely szolgáltatónk a Florka