magyarenglishfrançaispolski

Több, mint önkéntesség

2011.08.22.

Idén nyáron már második alkalommal szerveztünk önkéntestábort az Service Civil International magyarországi tagja, az Útilapu Hálózat közreműködésével. Európai szintű programról van szó, melynek keretében 2011 augusztusában 13 önkéntes érkezett hozzánk a cserkészparkba. Teljesen véletlenszerűen verődött össze ez a nemzetközi csapat, akik Ukrajnából, Horvátországból, Csehországból, Lengyelországból, Olaszországból, Spanyolországból és Magyarországról érkeztek.

Segítségükkel nagyon sokat fejlődött a park. Kitisztították az épület és a kerítés közötti területet a több méteres növényzettől, lebontották az üvegház romos kéményét, és az épület néhány ajtaját és a szekrényeket varázsolták vidámabbá ötletes festményeikkel.

Két hét alatt egy nagyon jó közösséggé kovácsolódott a társaság. Ez a rengeteg közös kikcsolódó programnak is köszönhető. Volt városnézés, kenutúra, kirándulás, nemzeti estek, ahol finomabbnál finomabb ételek készültek és megismerhettük egymás nemzeti kultúráját. Voltunk magyar táncházban is és az augusztus 20-i budapesti életbe is belekóstolhattak a résztvevők. Olyannyira jól sikerült a csapatépítés, hogy szinte nem is akartak hazamenni a résztvevők. Jó barátságok kötődtek az itt töltött idő alatt. A tavalyihoz hasonlóan az idei táborozók is felfesthették nevüket az önkéntesház étkezőjének falára. Ezúttal festékkel. A táborról készült egy rövid videó, amit meg lehet tekinteni a youtube-on is. Külön meg kell említeni Kovács Ami és Jekli Ági magyar táborvezető lányokat, akik rengeteg munkát és lelkesedést fektettek a tábor szervezésébe. Köszönjük!

|Impresszum|Oldaltérkép|

Tárhely szolgáltatónk a Florka