magyarenglishfrançaispolski

Cserkészparkok konferenciája

2007.10.21.

Idén októberben immáron 10. alkalommal került megrendezésre az Európai Cserkészparkok Konferenciája (10th Joint European Guide & Scout Centre Manager's Conference). Ennek fő célja, hogy a cserkészparkok vezetői megoszthassák egymással tapasztalataikat, ötleteiket, terveiket, problémáikat, melyek az eltérő helyszínek és országok ellenére is nagyon hasonlóak. Az eseményt 2 évente közösen szervezi meg a WOSM és a WAGGS Európai Régiója. A szervezők között találjuk a két világszervezet több képviselőjét, vagy például a kandersteg-i cserkészpark igazgatóját is. A résztvevők pedig kisebb-nagyobb európai cserkészparkok vezetőiből kerülnek ki. Idén kb. 80-an vettek részt az eseményen, gyakorlatilag Nyugat-Európa minden országából érkeztek, valamint a Visegrádi országokból bukkant fel 1-1 cserkész. Magyarországot, és cserkészparkjainkat Szakács Guszti bá és Reál képviselte.

Helyszínként ez évben a Selmecbányán található szlovák cserkészház szolgált. Az első két estén két részletben tartották a "Parkom, Hazám" c. kiállítást, ahol az egyes cserkészparkok küldöttei saját standjaikon mutatkoztak be, szóróanyagokkal, apró ajándéktárgyakkal (felvarrók, tollak) kóstolóval (csoki, cukor, ital) és természetesen lehetőség nyílt a személyes elbeszélgetésre mindenkivel. A magyar bemutatón a magyar cserkészetet bemutató angol nyelvű tablók mellett szórólapok, notebookos képvetítés, felvarrók, pogácsa, pálinka, túrórudi reklámozott bennünket.

A konferencia során kiscsoportos műhelyek (workshop) és előadások váltogatták egymást. A legfőbb felmerülő témakörök: önkéntességi rendszer, parkok együttműködése, PR és marketing, környezetvédelem. Az itt megszerzett tapasztalatokat igyekszünk hasznosítani csobánkai munkánk során is.

|Impresszum|Oldaltérkép|

Tárhely szolgáltatónk a Florka