magyarenglishfrançaispolski

Környezetvédelem

Célunk, hogy parkunk működtetése közben is a lehető legtöbb módon védjük és óvjuk környezetünket. Sokat hallani a XXI. század nagy problémájáról a minket körülölelő világ felelőtlen rombolásáról, a földek túlzott igénybevételéről, vizeink, levegőnk szennyezéséről.

Mi az alábbiakat tesszük:

Szelektív hulladékgyűjtés

Azért, hogy minél kevesebb energiát használjunk fel, minél kevesebb fát vágjunk ki és, hogy lakóhelyeink mellett ne hatalmas szeméttelepek uralják a tájat.

Napelem és napkollektor

A Nap segítségével káros anyag kibocsátás nélkül állítjuk elő a ház áram és meleg víz szükségletének egy részét. Ezzel elősegítve levegőnk tisztaságát és csökkentve a légkörbe jutó rákkeltő anyagok mennyiségét.

Épületek, nyílászárók szigetelése

Nem elég megtermelni a hőt, hanem az épületben bent is kell tartani. Ezzel így vendégeinknek olcsóbban tudjuk a szálláshelyünket is biztosítani (hiszen kevesebb energiát fogyasztunk).

Kerti hulladék komposztálása

A kerti hulladékok megfelelő komposztálás után kitűnő trágyát szolgáltatnak a park kicsi kertészetének és üvegházának, és csökkentik a keletkező hulladékmennyiséget.

Környezettudatos nevelés

A fentiek mit sem érnének, ha nem próbálnánk átadni látogatóinknak, a fiataloknak a környezetvédelem legalapvetőbb szempontjait. Nap, mint nap úgy kell élnünk, hogy cselekedeteinket áthassa a természet szeretete. Ezt legjobban folyamatos önneveléssel és odafigyeléssel tudjuk elérni. Szeretnénk, ha a hozzánk érkezők nem csak egy szálláshelyet látnának Parkunkban, hanem kapnának egy plusz tudást. Hisszük, hogy az alábbi cserkésztörvény egyetemes érvényű: A cserkész szereti a természetet, jó az állatokhoz és kíméli a növényeket.

|Impresszum|Oldaltérkép|

Tárhely szolgáltatónk a Florka