magyarenglishfrançaispolski

Történet

A cserkészparkot dr. Erődi-Harrach Béla álmodta meg és alapította az ezredfordulón. A Szociális Missziós Társulat nővéreinek támogatásával a rend tulajdonában lévő lepusztult épületegyüttes felújítási munkálatai 2002-ben kezdődtek. Jelenleg a felújított főépület, az un. Szatai-ház két szintje áll a vendégek rendelkezésére, mely a nagylelkű adományozóról Dr. Szatai E. Jánosról kapta nevét.

A park történelmének kiemelkedő nemzetközi eseménye volt 2001-ben az itt megrendezett Carpathia, a 6. Közép-európai Jamboree, melyen 1000 cserkész táborozott együtt 10 napon keresztül. A résztvevők főként a Visegrádi országokból és a régió többi országából érkeztek, de vendégeink közt angol, mongol, és amerikai cserkészek is akadtak.

Az elmúlt években parkunk számos kisebb-nagyobb cserkész és ifjúsági tábornak, összejövetelnek, rendezvénynek, erdei iskolának adott otthont. Bár a felújítások, fejlesztések a szűkös források miatt csak lassan haladnak előre, de évről-évre többet igyekszünk nyújtani a hozzánk érkezőknek.

|Impresszum|Oldaltérkép|

Tárhely szolgáltatónk a Florka